Datadriven skolutveckling – att aggregera och analysera realtidsdata kring lärandet

Olympiaskolan | Måndag 13 juni klockan 11.45-12.30
Nicolaiskolan   | Tisdag 14 juni klockan 15.15-16.00

Hur aggregerar vi på ett smart sätt den data som redan finns för att i realtid ha koll på lärandet, göra analyser och främja skolutveckling? Med data som grund kan vi få kunskaper om verksamheten på alla nivåer – från barn och grupp till kommun, region och nationellt. Vi kan använda data för att se samband hela vägen från förskolan till studentmössan.

Detta är en workshop för dig som är intresserad av datastödd kvalitetsutveckling i skola. Du får får möjlighet att laborera med konkreta fall och diskutera strategier – hur kan vi ta tillvara på unik realtidsdata och data som speglar lärandet samt de pedagogiska processerna på alla nivåer i skolan som stöd för det fortsatta arbetet.

Jonas Ryberg och Bo Kristoffersson berättar om projektet Smart kvalitet, ett kommunsamarbete för digitalt kvalitetsarbete som drivs av Unikum och ett flertal utvecklingskommuner. Projektet utvecklar samarbetet kring kvalitet i skolan på alla nivåer genom unik realtidsdata och data som speglar lärandet och de pedagogiska processerna. Det är en fördel om du idag arbetar med Unikum, men inget måste.