Jonas Ryberg

Olympiaskolan | Måndag 13 juni klockan 11.45-12.15  & 15.15-16.00 | Nicolaiskolan | Tisdag 14 juni klockan 11.45-12.15 &

15.15-16.00

är VD och grundare av Unikum. Hans drivkraft har genom alla år varit barnens lärande och utveckling i fokus. Utöver Unikum har han även grundat Levande Böcker, nordens största utvecklare av kunskapsspel, och enlight, Europas största onlinetjänst för test av kunskap.

Under RETHINK EDUCATION lyfter Jonas, tillsammans med Bo Kristoffersson, möjligheten med datadriven skolutveckling. De svarar på frågor som hur vi kan använda data på olika sätt för att främja utveckling, hur använder vi data idag för att se samband hela vägen från förskolan till studentmössan och hur vi kan göra det ännu bättre i framtiden?

Jonas och Bo berättar även om projektet Smart kvalitet, ett kommunsamarbete för digitalt kvalitetsarbete, som drivs av Unikum och ett flertal utvecklingskommuner. Projektet utvecklar samarbetet kring kvalitet i skolan på alla nivåer genom unik realtidsdata och data som speglar de pedagogiska processerna.