HH-projektet – elever tänkte nytt, innovativt och smart!

Nicolaiskolan | Tisdag 14 juni klockan 10.45-11.30

Att arbeta entreprenöriellt innebär att våga tänka utanför boxen, använda sin fantasi och kreativitet, att våga gå mot strömmen, prova, göra fel och prova igen.

Under vårterminen har 12 skolklasser i åk 4-6 från 4 olika skolor i Helsingborg arbetat med att lösa ett uppdrag som de fick av KomTek tillsammans med Palle Lundberg.

Ert uppdrag är att hitta en ny lösning för att transportera människor och fordon mellan Helsingborg och Helsingör och då får ni INTE tänka att vi ska bygga en tunnel eller bro eller använda båtar. Finns det andra sätt som vi kan göra detta på? Här behöver ni tänka nytt, innovativ och smart!

När eleverna ska ut i arbetslivet om ett antal år kommer verkligheten antagligen att se helt annorlunda ut, man räknar med att hälften av alla jobb kommer att vara ersatta av digital teknik och då behövs det en generation som kan se lösningar som inte fanns från början, inte är rädda för att prova nya vägar istället för den gamla vanliga och bekväma.

Centralt för detta arbetssätt är att det eleverna gör sätts i ett verklighetsanknutet sammanhang och att det är värdefullt för någon annan.

Här berättar/visar Tina Eriksson (Pedagogiskt center) elevernas entreprenöriella väg från brainstorming, skiss, byggande till färdig prototyp som de fick visa upp på en innovationsmässa. Dessutom kommer det att finnas microworkshops, där det behövs lite entreprenöriellt tänkande för att genomföra 😉