Digitala berättelser – kreativt och roligt lärande

Nicolaiskolan | Måndag 13 juni klockan 10.45-11.30  & 15.15-16.00 | Olympiaskolan | Tisdag 14 juni klockan 10.45-11.30 &

15.15-16.00

Vill du lära dig skapa film, digitala berättelser, och presentationer är Cartoonist verktyget för dig! Här får du en chans att prova på verktygens olika möjligheter och funktioner för att göra din undervisning än mer tillgänglig för dina elever.

Creaza är ett webbaserat, digitalt berättarverktyg med ett stort pedagogiskt innehåll kopplat till Läroplanen och dess ämnen. Creaza ger alla elever oavsett ålder, bakgrund eller förutsättningar, möjlighet att producera kunskap på ett differentierat och kreativt sätt. I Creaza kan elever och pedagoger tillsammans skapa fina tecknade serier, filmer, tankekartor, podcasts och presentationer. Creaza används idag i över 100 kommuner runt om i landet och fungerar som en multimodal verktygslåda!

Passet leds av Karin Bostrand och Ted Karlstrand och fungerar att delta på även om man idag inte har Creaza som verktyg, för passet handlar även om “tänket” bakom. Du kan få tillgång till ett gästinlogg.

OBS! Ta med dator, iPad eller Chromebook.