Tina Tegnér

är verksamhetsutvecklare på ATEA vid affärsområde skola, och har lång erfarenhet av att utveckla och stödja förändringsarbete samt långsiktig skolutveckling. Hon har en bakgrund som skolutvecklare, mediepedagog, utbildningskonsult, lärare och förskollärare. Genom åren har Tina coachat såväl pedagoger som skolledare, med fokus på  digitala verktyg och hur de öppnar upp för kreativitet, engagemang och kollaboration. 

Vilka möjligheter ger digitalt berättande för den språkstärkande undervisningen i förskolan?

Olympiaskolan | Måndag 13 juni klockan 11.45-12.30 | Tisdag 14 juni klockan 10.45-11.30

De digitala verktygen ger oss nya uttrycksformer för att utveckla barns förmåga att kommunicera, dokumentera och förmedla upplevelser. Digitala möjligheter synliggör språket, där barnen får skapa eget material. Resultatet av ”Digitalt berättande” kan vara en kort film, ett bildspel, en animation eller en e-bok. På passet får du själv möjlighet att praktiskt prova på din egen iPad eller iphone.

Organisera för digitalisering i förskolan

Olympiaskolan | Måndag 13 juni klockan 16.15-17.00

Under RETHINK EDUCATION leder Tina samtal med möjlighet till erfarenhetsutbyte om hur förskolan strategiskt organiserar för digitalisering. Hon delar med sig av erfarenheter av olika utbildningsinsatser som hon har genomfört i flera kommuner runtom i Sverige. För att fortbildning ska få stor effekt bör den ske kontinuerligt. Men hur organiserar vi det kollegiala lärandet och vad kännetecknar förskolor med hög kvalitet?